Behandelingen

Chirugische ingrepen

Wanneer een bovenooglidcorrectie en hoe gaat de behandeling?

Heel vaak krijgen mensen last van overtollig vel van hun bovenooglid, dit geeft vaak een vermoeide en of boze blik. Ook geeft het vaak een vermoeiend gevoel. Zelfs je blikveld kan er beperkter van worden. Ook kun je klachten van prikkende ogen, droge ogen of eczeem boven de ogen krijgen.

Het is een vrij simpele ingreep die wel zorgvuldig gedaan moet worden. Met een intake vooraf waarbij vastgesteld wordt of er inderdaad sprake is van alleen overtollig vel en er geen andere oorzaak aan ten grondslag ligt kan de daadwerkelijke ingreep gepland worden.

De ingreep wordt altijd gedaan op de dinsdag, woensdag en donderdag en duurt een uur. Daarna is het verstandig om een week rustig aan te doen om de wond netjes te laten genezen. Dat wil zeggen, niet zwaar tillen, niet bukken, niet sporten etc. Tevens de eerste 2 dagen  regelmatig koelen. En niet aan het hechtdraad en hechtpleistertjes zitten.

Na een week worden de hechtingen verwijderd en zal de rest van de genezing in zetten, na twee tot drie  weken ziet het er al heel mooi uit maar er staat echt drie maanden voor het uiteindelijke resultaat.

Mijn vaste zin bij de intakes is inmiddels geworden;

‘’Uurtje werk, weekje blauw en 15 jaar plezier! ’’

Ontsierende moedervlekken kunnen beoordeeld en verwijderd worden. De kliniek is met name geschikt voor het verwijderen met een cosmetisch indicatie, voor een medische indicatie kunt u gewoon terecht bij uw eigen huisarts.

Mocht er toch een medische indicatie bestaan dan kan deze zorg bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden achteraf.

Het verwijderen van de moedervlek  gaat altijd gepaard met een lokale  verdoving vooraf, nadien zal door middel van een incisie het plekje verwijderd worden en de wond zal met een  of meerdere hechtingen gesloten worden. De hechtingen worden er een week later weer uitgehaald.

Of het plekje zal door coagulatie ( branden ) verwijderd worden, er ontstaat dan een soort schaafwond, hierbij zijn verder geen hechtingen nodig dus een vervolg afspraak is niet nodig.

Een lipoom is een goedaardige tumor (zwelling) in je vetweefsel, dit zijn vaak zachte verdikkingen net onder de huid. Soms op vervelende plekken.
 
We kunnen ze met een simpele chirurgische ingreep verwijderen. Nadien een paar hechtingen die er na een week weer uitgehaald worden.
 
De ingreep is meestal een medische indicatie en zal dus in principe voor vergoeding in aanmerking komen.
 
Vooraf is altijd een intake nodig om te beoordelen of het gaat om een lipoom die vrij gemakkelijk te verwijderen is. Soms is dit niet mogelijk en zal er een doorverwijzing naar het ziekenhuis nodig zijn.
 

Een atheroomcyste  (talgklier) die verstopt raakt kan een hard bolletje en soms een grote knobbel (tumor ) worden, het kan zelfs een ontsteking veroorzaken.

Het is een onschuldige maar soms een vervelende aandoening. Vaak komen ze voor op onhandige plekken zoals op de hoofdhuid! Maar ze kunnen in principe op je hele lijf voorkomen.

Wil je er van af? Dan is het vaak beter om de gehele klier te verwijderen. Dit is een ingreep die veel door huisartsen gedaan wordt.

Deze ingreep is meestal een medische indicatie en zal dan dus vergoed worden door de zorgverzekering.

De ingreep gaat ook onder lokale verdoving en na het verwijderen van de talgklier zal de wond diverse hechtingen krijgen die er na een week weer uit gehaald worden.

Wratten zijn goedaardige plekjes die op je gehele lichaam kunnen voorkomen. Naarmate je ouder wordt nemen ze vaak toe en worden ze ontsierend.  Er bestaan veel verschillende soorten wratten. 
 
Een veel voorkomende ontsierende vervelende wrat is een verruca seborrhoica. Deze heeft de neiging om behoorlijk groot te worden en last te veroorzaken. Ze komen vaak op de rug voor en kunnen toch vrij eenvoudig verwijderd worden.
 
Belangrijk is wel een intake en dus beoordeling vooraf zodat een wrat of meerdere wratten niet verward worden met een minder onschuldige aandoening. 

Deze kleine ingreep kun je makkelijk bij je huisarts laten doen

Botox

Botox en fillers worden vaak door elkaar gehaald met name in de media! Er is een groot verschil tussen botox en fillers. Botox behandelingen zijn injecties met het botuline toxine waarbij het effect is dat de spierspanning lokaal minder wordt waardoor een rimpel lokaal minder wordt of verdwijnt.

De behandeling wordt met name gebruikt voor de voorhoofdsrimpels, de fronsrimpel en de kraaienpootjes ( lachrimpeltjes)

Maar ook voor overmatig transpireren onder de oksels. Verder wordt het in het ziekenhuis voor diverse medische indicaties ingezet. Bijvoorbeeld spasmen in het aangezicht of spasmen in een blaas etc.

Belangrijk is verder om te weten dat een botox behandeling ongeveer een effect heeft van 3 maanden tot soms 6 maanden. En belangrijk is dat de werking pas zichtbaar is 2 dagen tot een week na de injecties.

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld 6  maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Minimaal 24 uur voor de behandeling dient u de oksels te scheren, en gebruik geen deodorant op de dag van behandeling.

Veel mensen, ongeveer 2% van de bevolking heeft last van overmatig transpireren, vooral onder de oksels maar bijvoorbeeld ook het voorhoofd of de bekende zweetvoeten. Overmatig zweten  kan een grote invloed hebben op iemands sociale leven.

De oorzaak van overmatig zweten is onbekend. Voor het overmatig transpireren onder de oksels is de oplossing simpel en effectief: Botox. Een botox behandeling van de oksels vermindert de overmatige zweetproductie met ongeveer 95%. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam.

De zweetkliertjes reageren op Botox met een verminderde zweetproductie.

De meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling ook zonder verdoving.

Na ongeveer twee dagen is het effect van Botox al merkbaar. Het maximale effect treedt na 2 weken op. Zo nodig kan nog een herhaling plaatsvinden indien er een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert op de injecties.

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld 6  maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Minimaal 24 uur voor de behandeling dient u de oksels te scheren, en gebruik geen deodorant op de dag van behandeling.

Bij een botox rimpel behandeling spreken we met name over; het voorhoofd, frons en kraaienpootjes.

Fillers

Is heel wat anders, dit is een hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die gemaakt wordt. Dit gebruik je zoals het woord al zegt als een vulmiddel. Hiermee kan je dus bepaalde groefjes en lijntjes in je gezicht opvullen.  Fillers zijn injecties met verschillende volumes.  

Het effect van een fillerbehandeling is direct zichtbaar en blijft ongeveer een jaar zitten, daarna kun je de behandeling weer herhalen, soms blijft het langer zitten en soms kun je al eerder wat bij spuiten. Maar meestal ruimt het lichaam de filler na ongeveer een jaar volledig op.

Met name als je ouder wordt verlies je volume in je gezicht wat soms een uiterlijke verandering geeft die je van binnen niet voelt! Het is vrij eenvoudig daar met een filler en of botox wat aan te doen.

 Voor een mooi natuurlijk effect is het belangrijk dat je dit op maat doet. Dat wil zeggen de behandeling erg goed afstemmen op de wensen en de mogelijkheden.

Belangrijk is dit van te voren goed te bespreken in een intake gesprek.

Hiervoor kunt u gewoon een afspraak maken met de assistente.

De nasoabiaal plooi, ook wel de neuslippenplooi genoemd. Deze loopt vanaf de neusvleugels langs de zijkanten van de neus door naar de mondhoeken en soms verder. 

Hierbij wordt er filler in de lippen gespoten voor een vollere uitstraling

IMG-0956